Kroz višestoljetnu povijest, članovi Slobodnozidarskih organizacija dolaze iz svih sfera života, svaki sa svojom jedinstvenom pričom o tome zašto su postali slobodni zidari. Kao jedna od najstarijih društvenih i dobrotvornih organizacija na svijetu, Slobodnozidarsku zajednicu čini od oko 8.000.000 članova diljem svijeta. Kako bi lakše definirali svoj životni put, slobodni zidari se oslanjaju na četiri ključne vrijednosti: prijateljstvo, poštovanje, poštenje i čovjekoljublje.

Članstvo je otvoreno za ljude iz svih društevnih slojeva, ljude koji su na dobrom glasu i žele postati još bolji. Cilj Slobodnog zidarstva je osnažiti članove da budu najbolja verzija sebe te tako osnažiti i cjelokupno društvo u kojem žive.

Evo samo nekoliko prednosti zašto postati slobodni zidar:

Stvaranje novih prijateljstava širom svijeta

Osobni razvoj je itekako bitna životna stavka za svakoga od nas

Želite napraviti pozitivnu promjenu u društvu.

SVRHA

Mi smo jedinstvena zajednica suverenih slobodnih zidara. Empatija i tolerancija prema svim ljudima središnja su etička načela Slobodnog zidarstva, te se članstvo ne koristi za bilo kakvo promoviranje političkih ili vjerskih stavova, što je ujedno i najstrože zabranjeno.

Sastajemo se i povezujemo u ovoj tehnološkoj eri digitalno, ali i organiziramo Ritualne radove, te posebna druženja za naše članove. Potičemo naše članove da budu tolerantni i da poštuju različitosti, da aktivno ispunjavaju građanske i dobrotvorne obaveze. Također provodimo vrijeme družeći se i umrežavajući se jedni sa drugima širom svijeta stvarajući tako doživotna prijateljstva i veze.

CILJ I VIZIJA

Primarno želimo potaknuti i motivirati “dobre ljude na dobrom glasu” da nam se pridruže iz svih sfera života i da izrastu u samouvjerene i nezavisne članove društva demonstrirajući osnovne vrijednosti za koje se zalažemo – poštenje, prijateljstvo, poštovanje i dobročinstvo – kako u osobnom tako i profesionalnom životu.

MISIJA

Želimo da se naši članovi razviju u snažnu “kariku lanca” koja će služiti općem dobru i izgraditi pozitivnu reputaciju u lokalnim zajednicama ali i društvu u cjelini, te po tome biti prepoznatljivi.

Ukoliko ste zainteresirani za pridruživanje nekoj od naših Loža sve što trebate učiniti je:

Prijaviti svoj interes te nam poslati osnovne podatke o sebi (biografija, CV), predstavnik Lože će vas povratno kontaktirati kako bi vam rekao više o Slobodnom zidarstvu te Vas vodio kroz proces prijave, odgovorio na Vaša pitanja ali i Vama postavio par bitnih i zanimljivih pitanja na koje bi, vjerujemo, i Vi sami željeli saznati odgovore.

Ponovno pridruživanje:

Ako se želite ponovno pridružiti slobodnom zidarstvu, također nam se možete obratiti.